Καλή Σαρακοστή

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Διαιτολόγος στο Σχολείο μας!




Διαιτολόγος στο Σχολείο μας!

Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013, η Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος ΜSc του Γενικού Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης κ. Καρασούλη Κωνσταντίνα βρέθηκε στο 5ο 6/θ Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης καλεσμένη από τους εκπαιδευτικούς και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Το πρωί παρουσίασε στους μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων το θέμα: « Χτίζω το σώμα μου από νωρίς. Η αξία της σωστής διατροφής!» Η κ. Καρασούλη, με άριστη μεταδοτικότητα και κατανοητά παραδείγματα κατάφερε να κρατήσει σε εγρήγορση για 90 λεπτά τους 34 μαθητές και τους δασκάλους των. Συνδύασε όλα όσα διδάξαμε μέχρι στιγμής στο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα :
« Διατροφή – Ελιά – Ελαιόλαδο », που υλοποιούμε από τον Οκτώβριο. Έγινε γόνιμος διάλογος και λύσαμε μαθητές και εκπαιδευτικοί πολλές απορίες μας. Βγήκαμε από την τάξη προβληματισμένοι και περισσότερο ενημερωμένοι σε θέματα διατροφής και φυσικής άσκησης!
Το απόγευμα της ίδιας μέρας και πάλι στο Σχολείο μας η κ. Καρασούλη ανέπτυξε στους γονείς το θέμα: « Η διατροφή στην παιδική ηλικία. Αφορά μόνο το παιδί μας; » Η συμμετοχή ικανοποιητική αν και θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων. Το σίγουρο είναι ότι όσοι παραβρέθηκαν, κέρδισαν!
Θέλω να πιστεύω πως το Δ.Σ. θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, όρεξη και μεράκι την προσπάθεια ενημέρωσης των μελών του και με άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις, κυρίως όμως να βρίσκεται υλικά και ηθικά αρωγό στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών του Σχολείου μας για μια καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών μας, γιατί το αξίζουν!

Χρυσούπολη, 28 Νοεμβρίου 2013 Καντζίδης Δ. Αλέξανδρος
δάσκαλος