Καλή Σαρακοστή

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ












 



 








             Με  τη θέληση του Πανάγαθου Θεού και την προσωπική εργασία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών  ο Λαχανόκηπος του Σχολείου μας ευδοκίμησε και ήδη η πρώτη μας παραγωγή από μαρουλάκια διαφόρων τύπων και φρέσκα κρεμμυδάκια (όλα με βιολογική καλλιέργεια), όπως και όσα θα προκύψουν, προσφέρθηκαν απλόχερα στο Τραπέζι της Αγάπης, που καθημερινά απ’ ότι πληροφορηθήκαμε, ΄΄στρώνεται΄΄ στην αίθουσα δεξιώσεων του καθεδρικού μας Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου.
     Το πρωί της Πέμπτης 22 Μαΐου 2014, 17 μαθητές της Γ΄ τάξης μπήκαν στο Λαχανόκηπο του Σχολείου μας και έκοψαν με προσοχή τα παραπάνω προϊόντα και αφού τα έπλυναν με τη βοήθεια και της καθαρίστριας του Σχολείου μας κ. Μπαρμπεράκη Μαρίας, τα τοποθέτησαν μέσα σε καθαρά κιβώτια από φελιζόλ και μεγάλες σακούλες και γύρω στις 12 το μεσημέρι, συνεπείς στο ραντεβού μας και συνοδευόμενοι από δυο μητέρες την κ. Καρατζά Φωτεινή και την κ. Κάτσα Αναστασία  και τον  εκπαιδευτικό κ.  Καντζίδη Αλέξανδρο, τα προσφέραμε στο Τραπέζι της Αγάπης, στον Άγιο Δημήτριο. Με χαρά μας υποδέχτηκαν οι κυρίες, που προσφέρουν αφιλοκερδώς και με ανιδιοτέλεια εργασία για το συνάνθρωπό μας. Ξαποστάσαμε κάτω από τον ίσκιο του Αγίου,  μας κέρασαν και σε λίγο ήρθε και ο Υπεύθυνος του Τραπεζιού της Αγάπης, Πανοσιολογιότατος πατέρας Τιμόθεος, που με το πηγαίο χιούμορ του, μας καλωσόρισε και κάναμε μαζί του ένα υπέροχο φιλικό και διαδραστικό μάθημα, που δε θα ξεχάσουμε ποτέ! Σύντομα η κουβέντα μας εστιάστηκε  στο λόγο της επίσκεψής μας. Τον ενημερώσαμε για το Λαχανόκηπο και όχι μόνο που δημιουργήσαμε  μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί στο Σχολείο μας, στα πλαίσια της ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ και του Προγράμματος « Lets do it Greece ».  Μας ενημέρωσε για τη λειτουργία του Τραπεζιού της Αγάπης, ενός θεσμού με σημαντική προσφορά στην τοπική κοινωνία, που κρατά εδώ και αρκετά χρόνια στην πόλη μας. Μας πληροφόρησε ότι στο συγκεκριμένο χώρο, ετοιμάζονται καθημερινά υγιεινά και πολύ νόστιμα φαγητά για 80 άτομα περίπου, το είδαμε εξάλλου με τα μάτια μας, που έχουν πραγματική ανάγκη, ανεξάρτητα αν είναι φτωχοί ή πλούσιοι. Βέβαια όσοι έχουν κάποια οικονομική δυνατότητα  προσφέρουν κάτι, προκειμένου να μην τους λείψει το οικογενειακό φαγητό. Απ’ ότι μας είπε ο πατέρας Τιμόθεος πολλοί είναι οι συμπολίτες μας, που  προσφέρουν τρόφιμα για το Τραπέζι της Αγάπης, συμμετέχοντας έτσι ο καθένας με το δικό του τρόπο στην ιδέα της διάδοσης του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, που ειδικά στις μέρες μας η κοινωνία μας το έχει ανάγκη και γι’ αυτό τους ευχαριστεί θερμά, γιατί συχνά αρκετοί προσφέρουν ακόμα και από το υστέρημά τους! Σε ερώτησή μας αν σιτίζονται όλοι στο συγκεκριμένο χώρο, μας είπε ότι πολλοί έρχονται και παίρνουν σε πακέτο το φαγητό και γι’ αυτούς που δυσκολεύονται να μετακινηθούν, η εκκλησία συνεργάζεται με την υπηρεσία του δήμου « ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ », που διαθέτει και όχημα και κοινωνικοί λειτουργοί  το διανέμουν κατ’ οίκον.
     Πριν μας αποχαιρετίσει ο πατέρας Τιμόθεος, γιατί σε λίγο άρχιζε η Νεκρώσιμος Ακολουθία στο ναό και μετά από πρόκληση του δασκάλου μας, μας είπε και μερικά πράγματα για την τοπική ιστορία και ιδιαίτερα για το χτίσιμο του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου!  Μας ευχαρίστησε για άλλη μια φορά για τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ μας, προτρέποντάς μας μάλιστα  να διαδώσουμε τη θεάρεστη ιδέα της προσφοράς στον άνθρωπο και το περιβάλλον και σε άλλους μικρούς και μεγάλους. Φεύγοντας -  το καθήκον τον καλούσε -  με πολλή ευγένεια  μας κάλεσε μια άλλη φορά να φάμε όλοι μαζί, μας  είπε μάλιστα πως θα μας ετοιμάσει και τούρτα! Τον ευχαριστήσαμε και μετά από λίγο πήραμε το δρόμο της επιστροφής για το Σχολείο μας. Ήταν πραγματικά μια ζεστή μέρα! Φτάσαμε στα σπίτια μας ιδρωμένοι όμως με μια ικανοποίηση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά μας! Πιστεύουμε πως άξιζε τον κόπο!  Βλέπετε τ’ αγαθά  εν κόποις κτώνται!

                                                                                         Χρυσούπολη, 23 Μαΐου  2014