Καλή Σαρακοστή

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας

   Αυτές τις ημέρες γιορτάζουμε τη μεγαλύτερη και θεϊκή νύχτα των Χριστουγέννων. Είναι η ώρα της ενδοσκόπησης, της περισυλλογής και της εσωτερικής κάθαρσης. Είναι η ώρα που η καρδιά μας αγκαλιάζει όλους τους συνανθρώπους μας, χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις, που η σκέψη μας ατενίζει τον "Ήλιον της Δικαιοσύνης" και που η πράξη μας καταδεικνύει την εσωτερική μας αναθεώρηση και αναβάπτιση.
   Εκτός λοιπόν από την προσωπική μας αγαλλίαση, η γιορτή των Χριστουγέννων έχει μια πανανθρώπινη γοητεία που βρίσκεται μέσα στο αισιόδοξο μήνυμα της παγκόσμιας ειρήνης που είναι η προϋπόθεση για την πρόοδο και την ευημερία της ανθρωπότητας. Μιας προσδοκίας που μοιάζει με άπιαστο όνειρο, παρά το υψηλό επίπεδο του πολιτισμού μας.
   Τις μέρες αυτές είναι και η ώρα της εξωστρέφειας, της αλληλεγγύης, της αλληλοβοήθειας και της συνεργασίας.
   Οι συντελεστές της γιορτής μας είναι ουσιαστικά το ανθρώπινο δυναμικό του σχολείου μας, ο διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, ο σύλλογος γονέων. Μαζί μας εργάστηκαν και άτομα που, παρότι "εξωσχολικοί", συνέβαλαν στην εκπόνηση της γιορτής μας.
   Ο ενθουσιασμός για την υλοποίηση υπήρξε έκδηλος. Ρόλοι, κοστούμια, χορογραφίες, σκηνικά, μουσική ήταν όλα αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας των παραπάνω συντελεστών.
   Έτσι η γιορτή κατά γενική ομολογία είχε επιτυχία. Συγχαρητήρια λοιπόν σ' όλους όσους συμμετείχαν και συνέβαλαν σ' αυτήν την επιτυχία.

Το καλωσόρισμα

Στιγμιότυπο από τη βράβευση των μαθητών από τον Δήμαρχο κ. Ευαγ. Τσομπανόπουλο

Η δ΄τάξη σε ρόλο αγγέλων
Στ΄ τάξη εκκλησιαστικοί ύμνοι
Α' Τάξη αναπαράσταση της γέννησης


Α' Τάξη οι μάγοι με τα δώρα

Α' Τάξη

Α' Τάξη

Β' Τάξη αστέρια 

Β' Τάξη "κάθε αστέρι μια ευχή"


Γύρω γύρω όλοι και η αστερόμπαλα στη μέση
Γ' Τάξη Αγιοβασιλίνες και ταρανδάκια


Γ' Τάξη

Αγιοβασιλίνες και ταρανδάκια


Χορωδία Δ'-Ε'-ΣΤ'