Καλή Σαρακοστή

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

6ος Ποδηλατικός Γύρος Χρυσούπολης










6ος  Ποδηλατικός Γύρος Χρυσούπολης

     Το Σχολείο μας για έκτη συνεχόμενη χρονιά με αρωγό το δήμο Νέστου διοργανώνει Ποδηλατικό Γύρο  φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος της Χρυσούπολης, την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 και ώρα 8.30΄ π.μ.  με παράλληλες  βιωματικές δράσεις των παρακάτω τριών Προγραμμάτων:
α) Ασφαλώς Κυκλοφορώ, β) Γνωρίζω τον τόπο μου και γ) Εθελοντικός Καθαρισμός του παραποτάμιου δάσους του Νέστου στα πλαίσια και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA), την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), το Δασαρχείο Καβάλας και το δήμο Νέστου.
     Το όλο Πρόγραμμα έχει ως εξής:
Αναχώρηση μπροστά από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης την προαναφερόμενη ημέρα και ώρα για το θεσμοθετημένο πλέον ετήσιο ποδηλατοπερίπατο, διαφοροποιημένο φέτος, με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Η πρώτη στάση θα γίνει στο νεότευκτο Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Προαστίου για ολιγόλεπτο προσκύνημα και στη συνέχεια άφιξη και ενημέρωση στο εργοστάσιο του Βιολογικού Καθαρισμού του δήμου Νέστου από τον υπεύθυνο μηχανικό του δήμου. Διασχίζοντας  μέρος της πεδιάδας της Χρυσούπολης(μεγάλο κομμάτι της οποίας ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος), θα περάσουμε από το εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου Δρυμούσας(στάση) και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην κοίτη του παραποτάμιου δάσους του Νέστου, όπου θα ξεκουραστούμε, θα πάρουμε δεκατιανό - καφέ, και θα ενημερωθούμε από Δασολόγο του Δασαρχείου Καβάλας για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του άλλοτε μεγάλου, θρυλικού και υδροχαρούς παραποτάμιου δάσους του Νέστου. Στη συνέχεια θ’ ακολουθήσει ο προγραμματισμένος Εθελοντικός Καθαρισμός από όλους τους παρευρισκόμενους. Η επιστροφή θα γίνει δια μέσου της κοίτης του ποταμού και του αναχώματος με κατεύθυνση προς βορρά ,  άφιξη στη θέση « Κλειδιά » της κεντρικής αρδευτικής διώρυγας(στάση), των εργατικών κατοικιών και του κέντρου της Χρυσούπολης  και τερματισμός στο Σχολείο μας, όπου θ’ απονεμηθούν  αναμνηστικά διπλώματα  συμμετοχής.
     Η συνοδεία των παιδιών από γονέα ή κηδεμόνα κρίνεται απαραίτητη!
                                                      σας περιμένουμε!!!