Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ


Συνέχεια  ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ και επίσκεψης λογοτεχνών στο Σχολείο μας...

     Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013 η Ξανθιώτισσα συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας κ. Δήμητρα Πυργελή, μετά από πρόσκληση  επισκέφθηκε το Σχολείο μας και παρουσίασε το βιβλίο της « Η μικρή μπότα του Άι  Βασίλη » στους μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων. Το γλαφυρό ύφος της συγγραφέα μάγεψε τους μικρούς μας φίλους, που επιπλέον είχε και διαδραστικό χαρακτήρα! Οι μαθητές της Γ΄ τάξης δεν παρέλειψαν στο τέλος να της ψάλλουν τα κάλαντα και άλλους χριστουγεννιάτικους και πρωτοχρονιάτικους ύμνους συνοδεία οργάνων. Δώσαμε ραντεβού για τις 2 Απριλίου 2014( Παγκόσμια Ημέρα Παιδικής Λογοτεχνίας) για κάτι πιο οργανωμένο από όλη τη σχολική κοινότητα με στόχο πάντα τη ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ!!!

Χρυσούπολη, 11   Δεκεμβρίου  2013                                                    ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ UNICEF


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ  ΗΜΕΡΑ  ΤΟΥ  ΠΑΙΔΙΟΥ  ΚΑΙ  ΤΗΣ  UNICEF
     
 Στις 11 Δεκεμβρίου 2013 οι μαθητές του Σχολείου μας τίμησαν με ξεχωριστό τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού και της unicef αφιερώνοντας ένα δίωρο. Το φετινό θέμα, τιμώντας και τα 10 χρόνια από το θάνατο του αείμνηστου 1ου Πρεσβευτή Καλής Θέλησης της unicef, Αντώνη Σαμαράκη :
« Λέμε ΟΧΙ στη βία και την εκμετάλλευση,

   Λέμε ΝΑΙ στην αλληλεγγύη και τη ανθρωπιά !».
Μαθητές και μαθήτριες πρόβαλαν το έργο της διαβάζοντας κείμενα, απαγγέλλοντας ποιήματα, τραγουδώντας και  χορεύοντας. Αγόρασαν είδη της UNICEF, που πριν μέρες είχαν παραγγείλει... Πρόβαλαν  επίσης δυο ταινίες, που μας έστειλαν μαζί με τα είδη: 1η)  Ιστορία – δράση της και 2η) RIGHTS and WRONGS. Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό και οι αφίσες στο χώρο της εκδήλωσης βοήθησαν τους μικρούς και μεγάλους φίλους της να ευαισθητοποιηθούν ακόμη περισσότερο για τα παιδιά όλου του κόσμου που έχουν ανάγκη και μας κοιτούν στα μάτια ζητώντας βοήθεια!!!

                                                                                                     
                     Χρυσούπολη,   12  Δεκεμβρίου  2013                                 
             

ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΩΝΜετά την υπέροχη εμπειρία και συνάμα φιλοξενία στον ελαιώνα του κ. Ιωάννη Δερμιτζάκη στη Ζαρκαδιά (19 – 11 – 2013), η κ. Νάσου – Δερμιτζάκη Αρετή είχε την ευγενή καλοσύνη να ετοιμάσει και να προσφέρει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των Γ΄ και Δ΄ τάξεων του Σχολείου μας, που συμβολικά συμμετείχανε στη συγκομιδή του ελαιόκαρπου στο λιοστάσι τους, Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο σε ατομική αναμνηστική γυάλινη και καλαίσθητη συσκευασία, που φιλοτέχνησε η ίδια !
Δεν έχουμε λόγια να την ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ!!!

Χρυσούπολη, 3 Δεκεμβρίου 2013 οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί
των Γ΄ και Δ΄ τάξεων