Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Σήμερα Παρασκευή 30 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο σχολείο μας αφιερωμένη    στην παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία. Ο κ.Θανάσης Κέλλης προγραμμάτισε και υλοποίησε όλες τις δραστηριότητες.Βοηθός του η κ. Ανθή Κοσμίδου ,που ανέλαβε την οπτικοακουστική παρουσίαση του προγράμματος.
Στην αρχή παρουσιάστηκε το θεωρητικό κομμάτι του θέματος από τον υπεύθυνο. Στη συνέχεια, οι μαθήτριες της Στ΄, Ε΄και Δ΄τάξης παρουσίασαν χορό από την Κρακοβία της Πολωνίας με στόχο να γίνει κατανοητή η ανάγκη της  συμπαράστασης των φίλων. Στο χορευτικό , που εκτελούνταν κατά ζεύγη,  η μία μαθήτρια χόρευε με κλειστά μάτια υποδυόμενη την τυφλή, ενώ η άλλη την καθοδηγούσε.Ούτε ένα παραπάτημα!
Στη συνέχεια ήρθε το πιο ουσιαστικό μέρος της παρουσίασης . Δυο νέοι άνθρωποι , ο Γιώργος και ο Ντίνος, που βιώνουν την σωματική αδυναμία ( θύματα ατυχημάτων και οι δύο) Μίλησαν χωρίς περιστροφές για την ζωή τους ,τις δραστηριότητες τους , τον αγώνα τους για την καθημερινότητά ,τις διακρίσεις τους σε πανελλήνιους πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες.
Μια ταινία που παρουσίαζε δυο νέους χορευτές χωρίς αρτιμέλεια να εκτελούν χορευτικές φιγούρες με ταχύτητα και αρτιότητα λύγισε μικρούς και μεγάλους. Πριν από τη βιωματική δράση οι μικροί της Β΄ τάξης άλλαξαν το κλίμα με το ζωηρό τραγουδάκι τους που αποτέλεσε και το ευχαριστώ στους δυο παρευρισκόμενους νέους.
Ακολούθησαν ερωτήσεις των μαθητών στους καλεσμένους. Ερωτήσεις αυθόρμητες και απαντήσεις ειλικρινείς.Συνάδελφός μας , δεινός τεννίστας , αντάλλαξε μπαλιές με τον Ντίνο. Στο τέλος, κάποιοι μαθητές έπαιξαν μπάσκετ με τα αμαξίδια, βάζοντας τρίποντα . Η επιθυμητή ενσυναίσθηση επιτεύχθηκε αβίαστα.
Οι μαθητές παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον το πρόγραμμα.Οι εκπαιδευτικοί προβληματίστηκαν . Όλοι ωφελήθηκαν. Ήταν μια ολοκληρωμένη παρουσίαση.

Αναμνηστική φωτογραφία