Καλή Σαρακοστή

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση

Σήμερα 4 Δεκεμβρίου όλο τα σχολείο παρακολούθησε στην Καβάλα τη χριστουγεννιάτικη παράσταση με θέμα: "τα χριστουγεννιάτικα δώρα της παπλωματούς". Ηθοποιοί στο έργο ήταν ταλαντούχοι δάσκαλοι, δασκάλες , νηπιαγωγοί και άλλοι (η ομάδα "Θεάτρου παίδευσις"). Σκηνοθέτης και ηθοποιός ήταν ο Διευθυντής μας , ο κ. Γιαζκουλίδης Πέτρος.
Η ιστορία διαδραματίζεται σε μια παραμυθένια γειτονιά, όπου ζει η παπλωματού, ράβοντας τα ωραιότερα παπλώματα. Αυτά τα μοιράζει σε όσους τα έχουν ανάγκη. Παραδόξως δεν δίνει πάπλωμα στον βασιλιά , ο οποίος μπορεί να το αποκτήσει μόνο όταν μάθει να δίνει κι όχι  μόνο να παίρνει. Αρχικά αντιστέκεται, χρησιμοποιώντας στρατιωτική βία και εκβιασμούς, αλλά στο τέλος υποκύπτει, μεταστρέφεται και βιώνει την ικανοποίηση που δίνει η προσφορά στον συνάνθρωπο.
Η διασκευή του έργου εξαιρετική (συνάδελφος την εμπνεύστηκε), τα σκηνικά και τα κοστούμια εκθαμβωτικά , ηθοποιία μοναδική, συστατικά για την παρουσίαση μιας ωραιότατης παράστασης που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του πιο απαιτητικού κοινού, των μαθητών μας. Συγχαρητήρια!

Συντελεστές:                   
Κείμενο και στίχοι Γιώτα Καλτσίδου. Σκηνοθεσία: Πέτρος Γιαζκουλίδης
 Μουσική πρωτότυπη : Δανιήλ Μπάρμπας. Κοστούμια: 
Άννα Ιμπρο Μουστάκα. Χορογραφίες: Παναγιώτης Κωνσταντινίδης Ηχοληψία: Τάσος Καραπαπάζογλου, Φωτισμοί: Σαράντης Μιτζιρίκης.
Παίζουν:
Ερασμία Βογιατζιδάκη, Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, Σέβη Καρυπίδου, Απόστολος Μουμτσάκης, Παναγιώτης Ζαχόπουλος, Σοφία Παπαδοπούλου, Αθηνά Παναγιωτίδου, Ιορδάνης ΚαλαϊτζίδηςΕλευθερία Λασκαρίδου, 
video Ηλίας Τσαγγαλίδης