Καλή Σαρακοστή

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ


    Στη 1 Ιουνίου 2012 η ΣΤ΄ τάξη του σχολείου μας παρουσίασε στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας τη θεατρική παράσταση <<Ομήρου Βατραχομυομαχία>> σε διασκευή του Χάρη Σακελαρίου.
    Ο μύθος αποτελεί μια παρωδία της Ιλιάδας. Στη θέση Τρώων και Αχαιών πολεμούν βάτραχοι και ποντικοί. Όλα ξεκινούν από μια παρεξήγηση. Ο βασιλιάς των ποντικών Ψιχουλαρπάχτης προσκαλείται από το βασιλιά των βατράχων Φουσκομάγουλο στη λίμνη ….....
   Οι μαθητές το αγάπησαν το συγκεκριμένο έργο-πιστεύω και πολλοί γονείς. Κατέβαλλαν για περίπου ένα εξάμηνο συνεχείς προσπάθειες, στο σπίτι και στο σχολείο. Ο δάσκαλός τους αισθάνεται ικανοποίηση από το τελικό αποτέλεσμα.
   Φυσικά μια τέτοια δουλειά απαιτεί συνεργασίες στη διάρκεια του παρόντος διδακτικού έτους, αλλά και παρελθόντων ετών. Η διαδικασία μας ένωσε, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικό προσωπικό και μας άνοιξε ορίζοντες συνεργασίας και μας έδειξε εναλλακτικές λύσεις. Όλο το οικονομικό κόστος για παράδειγμα είναι τα έξοδα για τις μπογιές της ζωγραφικής και το ενοίκιο του χώρου. Πιστεύω πως άξιζε τον κόπο και την αγωνία η όλη προσπάθεια.

Ο δάσκαλος της τάξης
Αμοιρίδης Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: