Καλή Σαρακοστή

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ









Το σχολείο μας επισκέφθηκε την Αθήνα από τις
8-3-2014 ως τις 11-3-2014 και στα πλαίσια του προγράμματος ‘’Δημοκρατία και Εκπαίδευση’’ την Ελληνική Βουλή και όχι μόνο. Η περιήγηση ξεκίνησε το Σάββατο στο Εθνικό Αστεροσκοπείο .Τα παιδιά παρόλο που λόγω των καιρικών συνθηκών δεν  μπόρεσαν να δουν έναστρο τον αττικό ουρανό αποζημιώθηκαν από την ομιλία του υπεύθυνου του κέντρου επισκεπτών κ. Ν. Ματσόπουλου, ο οποίος τα μάγεψε.
Την Κυριακή επισκεφθήκαμε τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, ένα πραγματικό στολίδι. Αργότερα τα παιδιά περιπλανήθηκαν στο Μοναστηράκι και την Πλάκα.
Παρακολούθησαν στο ‘’Παλλάς’’ την παράσταση ‘’Τρωικός Πόλεμος’’ που ήταν αληθινά αξιόλογη. Την Δευτέρα περιηγήθηκαν στον Εθνικό κήπο, στο Ζάππειο, στο Παναθηναϊκό Στάδιο και στάθηκαν τυχεροί αφού είδαν την αλλαγή φρουράς στο Προεδρικό Μέγαρο. Λίγο αργότερα γίναμε δεκτοί στη Σύγχρονη  Βουλή και έπειτα στην Παλαιά. Τα παιδιά συνομίλησαν με την υπεύθυνη του προγράμματος και περιηγηθήκαν μέσα στους χώρους της Βουλής. Τα παιδία ενθουσιάστηκαν όταν στο Ευγενίδειο ίδρυμα παρακολούθησαν την προβολή της ταινίας ‘’Η εξέλιξη ‘’ .Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο τα παιδιά καθηλώθηκαν από το πλήθος των εκθεμάτων. Η έκπληξη όμως και ο ενθουσιασμός τους ήταν φανερά μεγαλύτερα όταν αντίκρυσαν τα εκθέματα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, καθώς διδάσκονται για αυτά φέτος. Τέλος στο δρόμο του γυρισμού πρέπει να αναφερθεί η παρουσία μας στο νεοσύστατο Μουσείο των Θερμοπύλων.
Πιστεύουμε ότι και τα παιδιά και οι συνοδοί γυρίσαμε στην αφετηρία μας κερδισμένοι ,μαγεμένοι και συνεπαρμένοι από όλο το ταξίδι. Θα μας μείνει αξέχαστο!!!!!!!!!!!!!!!!!

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: