Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΔΡΑΜΑΣ                           Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
        και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Παρανεστίου

Τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 οι μαθητές των Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς των επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου (Κ.Π.Ε) και το συστεγαζόμενο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας(Φ.Ι.) Ροδόπης στα πλαίσια εγκεκριμένου Προγράμματος με θέμα :«Γνωρίζω τη χλωρίδα και την πανίδα του Νέστου διασχίζοντας εκπαιδευτικό μονοπάτι στο παραποτάμιο δάσος Παρανεστίου Νομού Δράμας».
Προηγήθηκε η ξενάγησή τους στο υπέροχο Μουσείο Φ.Ι.(δίπλα στο Κ.Π.Ε.) με πολλά και σπάνια άγρια ζώα (βαλσαμωμένα) από κατασχέσεις λαθροκυνηγών και όχι μόνο.
Ακολούθησε ένα τρίωρο θαυμάσιο βιωματικό και διαδραστικό Πρόγραμμα, σ’ ένα άψογα σχεδιασμένο εκπαιδευτικό μονοπάτι δίπλα στο ποτάμι, που οι μαθητές άλλοτε το αντίκριζαν ήρεμο και γαλήνιο και άλλοτε αφρισμένο και θυμωμένο, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον τους σ’ όλη του τη διαδρομή. Μέσα από κατάλληλες σημάνσεις και πληροφοριακό υλικό, με την καθοδήγηση μελών της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κ.Π.Ε. αλλά και των συνοδών εκπαιδευτικών του Σχολείου, γίνανε ένα με το οικοσύστημα της παρανέστιας γης και το θεϊκό ποτάμι, το Νέστο, φωτογραφίζοντάς τον με την ψυχή τους! Ωφελήθηκαν γνωστικά, ψυχοκινητικά και συναισθηματικά και με σιγουριά σας προτείνουνε να επισκεφθείτε την ευρύτερη περιοχή με το άπειρο φυσικό κάλλος, γιατί μόνο να κερδίσετε έχετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: