Καλή Σαρακοστή

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Βράβευση μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης


           


Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη), η εκδήλωση βράβευσης των μαθητικών δημιουργιών που διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον».

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco.

Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και συνδιοργανωτής της εκδήλωσης βράβευσης ήταν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών.

Στην εκδήλωση βράβευσης συμμετείχαν 600 μαθητές και εκπαιδευτικοί (από 42 σχολεία) από όλη την Ελλάδα και την ομογένεια (Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Novorosisk και Gelentzik της Ρωσίας και Ελληνικό σχολείο Βουκουρεστίου «Αθηνά»), που παρέλαβαν τα βραβεία τους και παρουσίασαν τις δημιουργίες τους.

Το σχολείο μας, το 5ο Δημοτικό σχολείο Χρυσούπολης συμμετείχε στον διαγωνισμό με τη φετινή έκτη τάξη και με δάσκαλο τον κ. Γιάννη  Αμοιρίδη.Τα παιδιά μας διακρίθηκαν 4 μαθητές στις παρακάτω κατηγορίες:



 1ο βραβείο στην κατηγορία  ΣΚΙΤΣΑ  

 Δημητριάδης  Πέτρος και 

 Λάζος   Μανόλης,

1ο βραβείο στην κατηγορία  ΔΙΗΓΗΜΑ

  Ξανθοπούλου  Σταυρίνα και

2ο βραβείο στην κατηγορία  ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ

  Καπουργιαννίδου  Εύη.





Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

-ο κ. Κωνσταντίνος Ζουράρις, Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

-η κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης)

-η κα Φωτεινή Αραμπατζή, βουλευτής Σερρών

-εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης, κκ Θεολόγου

-εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαμαριάς, κκ Ιουστίνου

-ο κ. Ανατολίτης Βασίλης, περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα παιδείας και πολιτισμού, εκπρόσωπος του κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας

Συγχαίρουμε τους μαθητές μας κι ευχόμαστε να μας φέρουν σύντομα στην ίδια ευχάριστη θέση να καμαρώνουμε τις πρωτιές τους.

 



                                                                     Ο Διευθυντής του σχολείου


                                                                           Γιαζκουλίδης Πέτρος












Δεν υπάρχουν σχόλια: