Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικη διασκέδαση

Χριστούγεννα πλησιάζουν και το σχολείο μας προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη λαμπρή αυτή γιορτή. Στολισμοί, χειροτεχνίες ,πρόβες, τραγούδια , γλυκάκια και τόσο άλλα που μας τονίζουν ότι αφήνουμε πίσω την μονοτονία της  καθημερινότητας και μπαίνουμε στο Δωδεκαήμερο της ξενοιασιάς.
Μέσα σ' αυτό το κλίμα , επρόκειτο σήμερα να επισκεφτούμε τα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια του δήμου μας . Εδώ οφείλουμε να τονίσουμε ότι είναι μια αξιόλογη προσπάθεια και αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές των εκδηλώσεων. Σταθήκαμε άτυχοι... Ο κακός καιρός μας σταμάτησε την μετακίνηση στο κέντρο της φωτεινής μας πόλης.Ο καιρός έκανε τη δουλειά του , αλλά και η υπεύθυνη του Δήμου, η κ. Ελένη Ψυλλίδου,  τη δική της, μετέφερε όλες τις δραστηριότητες στο σχολείο, ακολουθώντας προφανώς τη γνωστή ρήση: "όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό , πάει το βουνό στο Μωάμεθ.
Έτσι γέμισε το σχολείο μας ξωτικά και παραμυθάδες. Ήρθε ο Άγιος Βασίλης με την κατακόκκινη στολή του και καλλιτέχνες μικροί και μεγάλοι .Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν και ασχολήθηκαν με όλες τις δραστηριότητες. Φτιάξανε στολίδια με ανακυκλώσιμα υλικά (εμψυχωτές ήταν ο κ. Θανάσης Τσουλούφης ο δάσκαλος της ΣΤ΄ από το 4ο  Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης και οι μαθητές του).Γράψανε το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη.Στολίστηκαν με ευφάνταστα σχέδια από τους καλλιτέχνες της ομάδας. Άκουσαν παραμύθια για τους καλικάντζαρους από παραμυθάδες , διασκέδασαν με τα ακούραστα ξωτικά.
Η μέρα ήταν γιορτινή , όλοι ενθουσιάστηκαν και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά. Συγχαρητήρια και πάλι στον Δήμαρχό μας κ. Βαγγέλη Τσομπανόπουλο ,στην  κ. Ελένη Ψυλλίδου , στους εθελοντές και σε κάθε εμπλεκόμενο.Πώς είδαν  μαθήτριες της Στ΄ τη δράση ( το άρθρο αναρτήθηκε από την Αντωνιάδου Βασιλική  μαθήτρια της Στ΄στο προσωπικό της ιστολόγιο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: