Καλή Σαρακοστή

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

LETS DO IT GREECE 2015



Ανοικτή επιστολή – κάλεσμα “ lets do it Greece’’
     Σας γνωρίζουμε ότι το Σχολείο μας συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ενεργά στην ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ στα πλαίσια του «Lets do it Greece 2015», με στόχο τη βελτίωση της αισθητικής του, της λειτουργικότητάς του και της παρεχόμενης εκπαίδευσης, μέσα κι έξω από το διδακτήριο. Η συμμετοχή μας στο Πρόγραμμα αποσκοπεί  όχι μόνο στην αναβάθμιση του  Σχολείου μας  αλλά και του  αστικού και φυσικού Περιβάλλοντος του δήμου Νέστου, με στόχο την ανάδειξη του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ στον τόπο μας και της ανιδιοτελούς προσφοράς στον ΑΝΘΡΩΠΟ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ! Με την ανοιχτή αυτή επιστολή καλούμε μαθητές, εκπαιδευτικούς, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, πολιτιστικούς - αθλητικούς Συλλόγους, περιβαλλοντικές οργανώσεις, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, απλούς πολίτες της πόλης μας και φυσικά το δήμο Νέστου,  να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο link της ιστοσελίδας:http://www.letsdoitgreece.org/(ήδη πολλοί το έχουν κάνει, περιμένουμε όμως και άλλες συμμετοχές, πολλές συμμετοχές!) για να συντονιστούμε όλοι μαζί την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, καθαρίζοντας το παραποτάμιο δάσος του Νέστου στο ύψος ΚΑΦΕ-ΨΗΣΤΑΡΙΑ «Ο ΝΕΣΤΟΣ» και όχι μόνο(ενόψει μάλιστα και της Πρωτομαγιάς!) Σύνθημά μας «Καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μία μόνο ημέρα!» και φυσικά το δήμο μας! Ας δείξουμε επιτέλους έμπρακτα την αγάπη  μας και το σεβασμό στο Περιβάλλον του τόπου μας! Ας αλλάξουμε στάση ζωής και ας ελπίσουμε στο μέλλον να μη χρειάζεται άλλο «let’s do it …», γιατί όλοι μας επιβάλλεται ν’ αποκτήσουμε  περιβαλλοντική συνείδηση, που είναι απαίτηση των μελλοντικών γενεών!
      Η Κυριακή 26 Απριλίου 2015 θα είναι μια μεγάλη ΓΙΟΡΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ του δήμου Νέστου, που θα χαρούμε όλοι μας και θα περιλαμβάνει πολλές παράλληλες δράσεις και εκπλήξεις στο πεδίο εργασίας όπως: εικαστική ενασχόληση μικρών και μεγάλων δίπλα στο ποτάμι με επικεφαλής  συντοπίτη  ζωγράφο,  ενημέρωση για το παραποτάμιο δάσος από τον υπεύθυνο του Κέντρου Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου Κεραμωτής και δωρεάν χορήγηση αφισών και έντυπου υλικού για το Δέλτα του Νέστου, διανομή φρούτων, μπλουζών, καπέλων, κλήρωση ποδηλάτων,...(ευγενική χορηγία τοπικών επιχειρήσεων), υιοθέτηση τμήματος παραποτάμιου δάσους από μαθητές του Σχολείου μας – τοποθέτηση καλαίσθητης ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ στα ελληνικά και αγγλικά, σε μέρος που θα μας υποδείξει ο δήμος,  μουσικά ακούσματα από τοπικό συγκρότημα). Κατασκευή δύο πανό, το 1ο σε καραβόπανο θα γίνει στο Σχολείο μας πριν το ΠΑΣΧΑ για ν’ αναρτηθεί σε εμφανές σημείο του κέντρου της πόλης μας και το 2ο παράλληλα με τον καθαρισμό από την εικαστική ΟΜΑΔΑ σε χαρτί του μέτρου. Και τα δύο  θα τ’ αναρτήσουμε στο δάσος αναψυχής κατά την ημέρα της Πρωτομαγιάς, οπότε η Περιβαλλοντική Ομάδα του Σχολείου μας θα διανέμει στους επισκέπτες και ενημερωτικά – συμβουλευτικά φυλλάδια για την προστασία  και την καθαριότητα του παραποτάμιου δάσους του Νέστου!
     Σκεπτόμενοι  σφαιρικά ας δράσουμε τοπικά προς όφελος του  περιβάλλοντος και της ίδιας μας της ζωής! Είναι ανάγκη των καιρών να ζήσουμε αειφορικά και να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα! Στο  πεδίο δράσης(παραποτάμιο δάσος), την παραπάνω ημέρα θα φτάσουμε ποδηλατώντας (7ος Ποδηλατικός Γύρος Χρυσούπολης) με παράλληλη υλοποίηση τριών Προγραμμάτων: α) ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ, β) ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ και γ) κορύφωση: Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ!!! Το «Lets do it Greece» διαθέτει το λογότυπό του για να χρησιμοποιηθεί από επιχειρήσεις (Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη) και από φορείς του δήμου στο πλαίσιο της τοπικής αυτό-οργάνωσης. Υποστηρικτές – χορηγοί βρέθηκαν κάποιοι, οι οποίοι σε συνεννόηση  με το δήμο, θα προχωρήσουν στην έγκαιρη υλοποίηση των συμφωνηθέντων, με το λογότυπο  «Let’s do it  Δήμος Νέστου 2015» και οι οποίοι θα προβληθούν από την ιστοσελίδα  του και την κοινωνική δικτύωση.   ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ όλους  όσους εμπλέκονται με τον οποιοδήποτε  τρόπο στη μεγάλη αυτή ΓΙΟΡΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ!!!                                                            Καντζίδης Δ. Αλέξανδρος, δάσκαλος Δ΄ τάξης                                                               




Δεν υπάρχουν σχόλια: