Καλή Σαρακοστή

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ: ΜΟΝΙΜΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥ!


5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ: ΜΟΝΙΜΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥ!


DSC05017

Μέσα στην ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, που άρχισε  τη Δευτέρα 11 Απριλίου ο Βιολογικός Λαχανόκηπος του Σχολείου μας, που λειτουργεί τα τελευταία τρία χρόνια, μέσα στο χώρο της ΄΄ μικρής αυλής ΄΄, που τα ΄΄ΓΛΑΡΟΠΟΥΛΑ και ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΟΠΟΥΛΑ΄΄ (μαθητές Γ΄τάξης) υιοθέτησαν από πέρυσι, θ’ αποκτήσει μόνιμη και καλαίσθητη περίφραξη, χάρη στα υλικά που μας χορήγησε ο δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος Ευάγγελος και την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ και με ανιδιοτέλεια εργασία του εμπειροτέχνη οικοδόμου κ. Κοτζαγιαννίδη Κωνσταντίνου, μέλος του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου μας.

DSC05026

Το καλούπωμα της περίφραξης ολοκληρώθηκε μετά από σκληρή δουλειά του από τις 7π.μ. ως τις 2μμ. της Κυριακής 10 Απριλίου 2016. Μέσα στην ΕΒΔΟΜΑΔΑ θα πέσει και το τσιμέντο, θα ξεκαλουπωθεί και στη συνέχεια θα σκαφτεί ο Λαχανόκηπος για άλλη μια φορά!

DSC05033

Την Τετάρτη το απόγευμα 20 Απριλίου, ο γεωπόνος κ. Χρυσόπουλος Στέργιος, επίσης μέλος του Συλλόγου Γονέων, ο οποίος για τρία συνεχόμενα χρόνια είναι ο χορηγός των φυτών, των οργανικών λιπασμάτων, των βιολογικών σκευασμάτων και ο επιστημονικός καθοδηγητής της βιοκαλλιέργειας σε όλα τα στάδιά της, μαζί με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, που περιμένουν τη στιγμή κατά την οποία η Μητέρα Γη θα αγκαλιάσει τα φυτά και με τη φροντίδα όλων μας, οι καρποί των θα προσφερθούν στο Τραπέζι Αγάπης του Αγίου Δημητρίου στη διάρκεια όλου του καλοκαιριού και όχι μόνο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ θερμά το δήμαρχο Νέστου κ. Τσομπανόπουλο Ευάγγελο, τον κ. Κοτζαγιαννίδη Κωνσταντίνο και τον κ. Χρυσόπουλο Στέργιο.

DSC05058

Δεν υπάρχουν σχόλια: