Καλή Σαρακοστή

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

LETS DO IT GREECE



Ακή
Πρόσκληση
Τα παιδιά του 5ου Δημ. Σχ. Χρυσούπολης σας προσκαλούν την Κυριακή 6 Απριλίου και ώρα 11:00 για να σας παρουσιάσουν τa αποτελέσματα του προγράμματος  της εθελοντικής εβδομάδας Lets do it Greece.



   5ο  6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ 
            Χ Ρ Υ Σ Ο Υ Π Ο Λ Η Σ
ΕΒΔΟΜΑΔΑ  ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ  (LET’S  DO  IT  GREECE)
     Με καλούς οιωνούς προμηνύεται η Εβδομάδα Εθελοντισμού για το σχολικό Περιβάλλον του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης, με την αρωγή και στήριξη και του δήμου Νέστου, που άρχισε σήμερα Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 και θα κορυφωθεί την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 στις 11.00 στο Σχολείο μας με μια ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΓΙΟΡΤΗ και  με ανοιχτή πρόσκληση για όλους!  
     Εθελοντές μικροί και μεγάλοι με απίστευτο ζήλο και μεράκι τις τελευταίες μέρες άρχισαν να υλοποιούν κάποιες δράσεις μέσα στο διδακτήριο αλλά και στον αύλειο χώρο. Χτες Κυριακή 30 Μαρτίου από τις 8 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα δραστηριοποιήθηκαν πάνω από 50 εθελοντές( Διευθυντής του Σχολείου, η Πρόεδρος και σύσσωμο το Δ.Σ.  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, δάσκαλοι, γονείς με πρωταγωνιστές τους μαθητές μας, έδωσαν δυναμικό παρόν, αφήνοντας την ξεκούραση και το παιχνίδι και εξέφρασαν για άλλη μια φορά έμπρακτα τη θέλησή τους για ένα ομορφότερο και πιο σύγχρονο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης, που σίγουρα αξίζουν!
     Αυτή τη φορά όλες οι δράσεις έγιναν στον αύλειο χώρο όπως: δημιουργία παιχνιδιών (φιδάκι, κουτσό κ.α) με ποικιλία ανεξίτηλων χρωμάτων  στο πλακόστρωτο της αυλής, επαναχρησιμοποίηση παλιών λάστιχων αυτοκινήτων, βαφή τους και μετατροπή τους σε πανέμορφες γλάστρες με ανοιξιάτικα λουλούδια, που τοποθετήθηκαν στο μπροστινό μέρος του Σχολείου στη βάση των εξαίρετων παραστάσεων γκράφιτι, που φιλοτέχνησε ο κ. Μορφόπουλος Δημήτριος. Βαφή των σιδερένιων θέσεων στάθμευσης των ποδηλάτων των μαθητών, δημιουργία Λαχανόκηπου, προσφορά του Γεωπόνου Χρυσόπουλου Στέργιου μελέτη και υλικά(οργανικό λίπασμα, εδαφοβελτιωτικό, τύρφη, φυτά, λουλούδια, ξύλινους πασσάλους για την περίφραξή του κ.α.). Οι μαθητές φύτεψαν στο Λαχανόκηπο μόνοι τους κάτω από τις οδηγίες και το συντονισμό του Γεωπόνου: κοκκάρι, μαρούλια διαφόρων ποικιλιών, ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, πατάτες καθώς επίσης και λουλούδια εποχής σε γλάστρες, που τοποθέτησαν στα παράθυρα του Νηπιαγωγείου μας, πάνω από τα τέσσερα παρτέρια! Έγραψαν μάλιστα σε αυτοκόλλητες ταινίες και το είδος του καθενός όπως και πινακίδες με μηνύματα προστασίας του Λαχανόκηπου και των λουλουδιών! Εθελοντές τοποθέτησαν το μοτέρ της γεώτρησης του Σχολείου και δεν παρέλειψαν να ποτίσουν, ό,τι φύτεψαν. ΄Απλωσαν μάλιστα και τα λάστιχα με το αυτόματο πότισμα των δενδρυλλίων, που φυτέψαμε τον περασμένο Νοέμβριο αλλά και σε προηγούμενα έτη, περιποιήθηκαν αρκετά από αυτά και φυσικά έπεται συνέχεια...
      Αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ του ΣΧΟΛΕΙΟΥ μας, με την ελπίδα πως θ’ ακολουθήσουν και άλλοι στο δρόμο της ανιδιοτελούς προσφοράς στον ΑΝΘΡΩΠΟ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ !!!
                                                                                                                                           ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
οι μαθητές, γονείς και δάσκαλοι του
 5ου 6/θ Δημοτικού Σχολείου Χρυσούπολης.
                                                                                                                               
                                                                                                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια: